Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
LohiArska Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 26 Hei 2005 Viestejä: 21
|
Lähetetty: 05.09.2005 10:44 Viestin aihe: Hanhireseptejä |
|
|
Nettihaku ei tuottanut tulosta, kun etsin mehukkaita reseptejä merihanhelle. Jos tiedät hyväksi havaitun reseptin, niin kuulisin siitä ilomielin!
Kiitos!
/Ari |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jari_issa Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 30 Elo 2005 Viestejä: 16 Paikkakunta: oulu
|
Lähetetty: 07.09.2005 20:40 Viestin aihe: |
|
|
Ainakin metsähanhelle tämä on ollut hyvä:
Keitä lintu tai laita uunissa valurautapadassa/suljetussa paistopussissa veden kanssa pienellä lämpötilalla n. 4 h. Ota lihat luista, pilko ja laita kattilaan. Lisää keittäessä/paistessa saatua lientä. Ota yksi tai kaksi mustapekkajuustoa ja murra sekaan. Lisää myös ruokakermaa tai vastaavaa vähärasvaisempaa ruoka cremeä purkki. Lämmitä jonkinaikaa siten että saat kastikkeen sekoitettua. Lisää suolaa maun mukaan. Muita mausteita et tarvitsekaan. Oikean makeaa puolukka- tai mustaviinimarja hillon ja pottumuusin kera.
Jos paistat hanhea niin varo kuivumista. Hanhea kun tulee paistaa melko kauan. Itse aina kynin hanhen (paitsi poikahanhet kun niissä ei ole rasvaa) ja paistan sen nahka päällä, niin tulee hieman mehukkaampi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juha Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 1001 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 07.09.2005 21:03 Viestin aihe: |
|
|
Jos tuo lontoo taittuu, niin reseptejä löytyy vaikka hurumykke. Googleta esimerkiksi goose recipe tai game meat. Osa niistä ulkomaanelävien hanhiresepteistä kuulostaa melko omituisilta, mutta seasta löytyy varmasti myös kokeilemisen arvoisia virityksiä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Erasmus Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 28 Syy 2005 Viestejä: 11
|
Lähetetty: 11.10.2005 09:48 Viestin aihe: |
|
|
Metsähanhi on aika kuivansorttiista ja isoluista tavaraa. Kuten tuossa yllä esitetiin, esikypsytetty (esim paistopussissa pekonin kanssa haudutettu ) hanhi kannattaa pilkkoa kastikkeseen, jotta liha saa mehevyyttä ja annostelu pöydässä on helppoa. Metsähanhi on aivan kuivuudeltaan ja sitkeydeltään aivan toista kuin sorsa tai kaupasta hankittu jouluhanhi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Merilinnustaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3408 Paikkakunta: Hanko
|
Lähetetty: 11.10.2005 12:44 Viestin aihe: |
|
|
Erasmus kirjoitti: | Metsähanhi on aika kuivansorttiista ja isoluista tavaraa. Kuten tuossa yllä esitetiin, esikypsytetty (esim paistopussissa pekonin kanssa haudutettu ) hanhi kannattaa pilkkoa kastikkeseen, jotta liha saa mehevyyttä ja annostelu pöydässä on helppoa. Metsähanhi on aivan kuivuudeltaan ja sitkeydeltään aivan toista kuin sorsa tai kaupasta hankittu jouluhanhi. |
Miksi haudutetaan pekonin kanssa ? Se ei mielestäni tee muuta kuin peitä sitä riistan makua, sittenhän on sama ostakaako kaupan jouluhanhea vai ampuuko "oikeita" . Noh, makunsa kullakin... _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Erasmus Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 28 Syy 2005 Viestejä: 11
|
Lähetetty: 11.10.2005 13:45 Viestin aihe: |
|
|
Tuo pekoni oli väärä sana (pitäisi olla tarkempi). Tarkoitin tavallista raakaa siankylkeä, jolla pyritään estämään nyljetyn hanhen pinnan kuivuminen paistopussissa. Se ei mielestäni muuta linnun makua. Muuten, metsähanhi on melko mautonta ilman lisämaustamista. Sääli sanoa niin hienosta metsästyssaaliista mutta sorsa on monin verroin maukkaampaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nazi Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Hel 2005 Viestejä: 544 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 02.01.2006 17:18 Viestin aihe: erasmus puhuu !&%¤# |
|
|
Metsähanhi, merihanhi ja kanadanhanhi maistuu samalta, eli hyvältä. Kannattaa kokeilla seuraavaa reseptiä. Nylje hanhi ja laita kinkkupussiin. Ei tarvi muuta ku marinadia kaveriksi, saarioisten marinadi on aika hyvää. Sitten uuni 150 asteiseksi ja hanhi pariksi kolmeksi tunniksi paistumaan. Ja sitten kun paistoliemeen sekoittaa sopivassa sekotussuhteessa kermaa ja suurustaa vielä veden ja vehnäjauhon kanssa, niin ei voi kyllä sanoa mauttomaksi, sitkeäksi tai kuivaksi. Lopputulos on kaikkea muuta. _________________ - Pumppu on kanakoiramiehen ase - |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hannes Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1194
|
Lähetetty: 04.01.2006 10:21 Viestin aihe: |
|
|
Joka keitetyn paistaa jne. Nam! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
NoVoeHelevetti Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 6357 Paikkakunta: Akaan seurakuntanuoret
|
Lähetetty: 04.01.2006 13:31 Viestin aihe: |
|
|
Rintafileet irti, maustaa suolalla ja pippurisekoitusrouheella, antaa maustua noin 2 tuntia. Tämän jälkeen pannu tulikuumaks ja reilusti voita siihen. Täkät siihen ja ruskistaa reilusti ja siitä lihat uunivuokaan ja päälle hieman pekonia ja reilusti kermaa. Tulee hyvää ja riistan makukin säilyy kun lihat on ruskistettu ilman pekonia..
Ja loppuruhostahan saa hyvän hanttakeiton! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
esteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3918
|
Lähetetty: 25.08.2006 15:08 Viestin aihe: |
|
|
Dä diin metsiemme Jaakko Kolmoset. Nostin kynityn "errauspoika" metsähanhen sulamaan tarkoituksena rätätä huomenna eväs.
Kysymys kuuluu kaikessa yksinkertaisuudessaan, miten sen laitan hurmatakseni paremman puoliskoni ja varmistaakseni tulevat metsästysvapaat ? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sliski
Liittynyt: 05 Syy 2005 Viestejä: 5 Paikkakunta: Pohjanmaa
|
Lähetetty: 16.09.2006 19:44 Viestin aihe: |
|
|
Tulipahan kokeiltua tuota Jari_issan reseptiä.
Viikko sitten saatu vanhanpuoleinen kynitty merihanhi valmistui ohjeitten mukaan. Pitää myöntää että joutuupa noita vielä kynimään, oli meinaan niin hyvän makuinen sörsseli, suosittelen kokeilemaan jos sattuu hanhia olemaan pakkasessa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
manu88 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Tou 2005 Viestejä: 495 Paikkakunta: Pohjois- Häme
|
Lähetetty: 21.09.2006 22:30 Viestin aihe: |
|
|
Kertokaapas hyvä kanadanhanhipaisti _________________ BERETTA AMPUMISEN ILOA!!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
TTM Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Elo 2004 Viestejä: 523
|
Lähetetty: 27.09.2006 10:45 Viestin aihe: |
|
|
Viimeksi tuli hanhi laitettua siten, että hanhea keitettiin pari tuntia miedossa suolavedessä, tuon jälkeen lihat irroiteltiin ja ruskistettiin kuumalla ! valurautapannulla, ruskistetut lihat (oliiviöly tai voi, ei rypsi- tai auringonkukkaöljy) ja mausteet uunivuokaan, tilkka vettä (kirkas keittovesi) ja uuniin, asteita 110/2 h, kastikkeen tein paistinpannulla eli normaali kermakastike maustettuna sekasienillä, kastiketta reilusti ja kun kastike oli valmis laitoin sen uunivuokaan lihojen seuraksi ja uuni pois päältä ja kannen alla puolisen tuntia. Hanhi/kerma paistos tarjoiltiin paistettujen perunoiden/sienten, ruusu- ja parsakaalin, sekavihannesten ja mustaviinimarjahyytelön kera. Suolana hienonnettu merisuola eikä mikään "korvike". Ruokajuomaksi ruokailijoiden mukaan, vaikkapa kylmä maito. Hanhen kohdalla heti perkuutilanteessa hyvä verien päästö, eli kaikki veri pois, ite katkaisen kaulavaltimon välittömästi enenkuin alan edes perkaamaan hanhea, jos verta jää hanheen, on ero lopputuloksessa huima (suurempi kuin muilla linnuilla), loput irtoaa keittoveteen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
NoVoeBerse Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Maa 2006 Viestejä: 121 Paikkakunta: Helsinki - Kuopio - Karigasniemi akseli...
|
Lähetetty: 02.10.2006 09:57 Viestin aihe: Kiireinen hanhi... |
|
|
Tulipa perjantaina väsättyä yksi hanhi 5 hengelle ja kiireessä:
tarpeet:
Hanhi (tällä kertaa se oli kanadalainen)
Pari-kolme isoa sipulia
Muutama valkosipulinkynsi
Oliiviöljyä (VOITA) reilusti
Ruokaflooraa (KERMAA), n. 1/2 litraa (pari purkkia siis)
Mausteita, yrttejä
(vähärasvainen versio, sattuneesta systä, jos oikein hyvää haluaa pitäisi kyllä korvata oliivi-öljy voilla ja ruokafloora kunnon kermalla)
lämmintä/kuumahkoa vettä, jossa pippurisekoitusta sekä reilusti suolaa, Dipataan "melkein" sulanut hanhi ämpäriin n. 10 minuutiksi jotta lihat sulavat sen verran, että niitä pääsee leikkaamaan.
Reilulla (ja hyvää vauhtia kylmettyvällä) kädellä leikataan rinta-sisäfile-koivet- ja kaikki muut "hyvät" lihat irti, poistetaan kalvot + jänteet. Sitä mukaa kun kivoja paistilihapaloja syntyyn heitetään ne takaisin sinne lämpimään veteen tekeytymään...
Kun kaikki lihapalat on valmiina niin kuumennetaan kasarissa, reilusti oliiviöljyä ja lihat käristymään siten että ne saa pikaisen rusketuksen pinnoilta, sekaan sipulit (renkaina) ja ihan lopuksi vielä kermawannabeet pariksi minuutiksi. Kaadetaan koko hyvältä tuoksuva "keitos" uunivuokaan heitetään joukkoon valkosipulikynnet, pippuriä, suolaa, oreganoa yms. yrttejä oman maun mukaan
tasan tunti 200 asteessa ja tarjoillaan perunoitten, höyrytettyjen porkkanoiden ja kukkakaalin kera...
Yhteensä aikaa meni vajaa pari tuntia (jos olisi muistanut ottaa linnun ajoissa sulamaan luulen että aika ei olisi mennyt kuin pikkaisen reilu tunti (eli tunti uunissa + lihojen paloittelu + ruskistus, ehkä 15 min ?)
Hyvää oli ja niin ilmeisesti vieraatkin tykkäsivät kun ei edes tarvinnut pakottamaan santsaamaan, päin vastoin, appiukko kaapi vielä leivänpalalla vuoan puhtaaksi... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
puliautomaatti Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 28 Tam 2006 Viestejä: 71 Paikkakunta: bay
|
Lähetetty: 02.10.2006 15:57 Viestin aihe: |
|
|
minä oon muutaman mettiläisen käyttäny tuolla palvauksilla ja siitä on tullu paljon parempaa kuin nuo uunissa paistetut. Suosittelen kokeilemaan tuota palvausta jos ite osaa tai käyttämään asiansa osaavalla palvaajalla jos tuntee itsensä hieman epävarmaksi . Siittä saa sitte mukavasti vuoltua sopivia siivuja vaikka leivän väliin jahtiin lähdettäessä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|