| Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
| Kirjoittaja |
Viesti |
kaffeetauko Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Elo 2021 Viestejä: 154
|
Lähetetty: 28.10.2025 07:33 Viestin aihe: |
|
|
| Peto kirjoitti: | | Tumpeelo kirjoitti: | | Lahtinen kirjoitti: | | . Kyllähän noita myllyjä saa halvallakin. |
Puuilosta hain 3000 W myllyn joka maksoi 99,90 €. Hyvin veti 8 kg jauhelihaksi 5 mm terän läpi. Olisi ollut 3 mm myös, mutta sillä jauhettu lihantekstuuri on omaan makuuni jo tahnaa. |
Tarviiko tuota käyttäessä kuulosuojaimet? Vaikuttaisi muuten aika mielenkiintoiselta (halvalta )... |
Ostin motonetista vastaavan erä outdoorin lihamyllyn jota mainostettiin että 3000W mekaaninen teho vaikkakin 1200W sähkömoottori siinä. Ei oikein tuo sovi insinöörin järkeen, mutta ei takerruta yksityiskohtiin.
On se kyllä toiminut kohtalaisesti noin halvaksi vehkeeksi. Kerran olen saanut sen jumiin kun oli vähän liikaa kalvoja seassa. Aika pieneksi saa pilkkoa llihat että mahtuu syöttöaukkoon. Makkarapursotin tuli mukana siinä ja sillä on mukava laittaa jauhelihoja suoraan pussiin. Tuosta kun aika jättää niin taidan panostaa laadukkaampaan.
Se pitää kyllä sellaista meteliä että mielelläni laitan kuulosuojat päähän. |
|
| Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 22732 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 28.10.2025 07:45 Viestin aihe: |
|
|
| Sigamees kirjoitti: | | Meillä ei ainakaan juttujen perusteella mee tasan jauhelihatarpeet. Osa pakastaa kaikki erikoispalat omina pusseinaan, ja moni perheellinen ite etunenässä jauhan kaiken paitsi fileet ja parhaat paistin. |
Näinhän se menee.
Ite otan lapapaistit ”paisteina”, muut liharyhmäläiset taitaa kaikki vetää noikin jauhelihaksi. Lähinnä siksi jätän ehjiksi, että palapaistivärkit tuntuivat loppuvan kesken.
Nyt olis tarkoitus leikata niskakiekkoja keittoon. Mutta juur meni ”ylivuotista keittolihapussia keitoksi” että saatiin pakkaseen tilaa. Eli keittolihoja luilla ei ite kannata määräänsä enempää meikäläisen pakastaa.
Pihvilihapaketteja on vielä jonniin verran, aika paljon paistia leikkaan tähän käyttöön ja fileet.
Palvilihavärkit ja niistä teetetyt palvit ovat hävinneet kaikki. Tälle rintamalle olisi tarvetta lihaa haalia lisää. Jos on ”isoja paisteja”, niin omalla kohdalla noita ei kannata hillota pakkasessa, vaan kaikki palviin.
Jauhelihaa tuntuu aina tulevan ”älyttömästi”. Silti joka vuosi tuo loppuu aina ekana ”lihoista”. |
|
| Takaisin alkuun |
|
 |
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 22803 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 28.10.2025 08:18 Viestin aihe: |
|
|
Meillä on jauhelihan tarve n 100 pakettia vuoteen. Eli sitä tulee tehtyä paljon. Palvia kuluu myös koska siitä tehdään palvikiusausta ja palvikastiketta pastan kanssa. Palviin käytän pääasiassa ulkopaistia, kulmapaistia ja pyöröpaistia. Hyvä paikka hukata nuota itselle hieman vähempi arvoisia kimpaleita. Palapaistia meillä ei kulu juuri ollenkaan. Tällaiset palapaistityyppiset uunihommat emäntä tekee yleensä pikkusorkkien luullisesta lavasta tai rusakon kinkuista ja lavoista. Yleensä vielä sekaisin vähä kaikkea riistaa.
Jos jotain paisteja jää yli ja vanhenee vuoden pakastimessa, teen niistä jauhelihaa omaan käyttöön. Mutta jauheliha on se mikä tällaisen lapsiperheen ruokavalion aika pitkälle koostaa. _________________ Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa. |
|
| Takaisin alkuun |
|
 |
Sigamees Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2008 Viestejä: 11684
|
Lähetetty: 28.10.2025 08:26 Viestin aihe: |
|
|
| Lahtinen kirjoitti: |
Jauhelihaa tuntuu aina tulevan ”älyttömästi”. Silti joka vuosi tuo loppuu aina ekana ”lihoista”. |
Eka vuosi itellä kun näin ei käyny, ja paistit-fileet-jauhelihat suhde oli kunnossa. Mutta vaati sen että huonommat paistipalatkin menee jauheeksi. Ja tietty se että pakasteessa oli 2,5 peuraa + hirviosuuksia ehkä yhden peuran verran. _________________ Running target! |
|
| Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 22732 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 28.10.2025 09:39 Viestin aihe: |
|
|
| tuhola kirjoitti: | . Palapaistia meillä ei kulu juuri ollenkaan. Tällaiset palapaistityyppiset uunihommat emäntä tekee yleensä pikkusorkkien luullisesta lavasta tai rusakon kinkuista ja lavoista. Yleensä vielä sekaisin vähä kaikkea riistaa.
|
Itellä on ollut palapaistihommien kanssa se ”virhe”, että olen pakastanut noita liian isoissa seteissä. Siihen kun on kaupasta riipaissut mukaan jotain possunpalasia, niin sitä pataa on ollut niin, että tulee korvistakin kun syö neljättä…viidettä päivää putkeen.
Nyt olen tehnyt pienempiä settejä. Joskus possua sekaan, joskus ei. Jos on vaikka etätöissä, niin aamukahvien sivussa iskee padan tikkiin ja lyö uuniin. Kolmen neljän tunnin jälkeen miedossa lämmössä on aika asiallinen eväs ruokatunnilla melko vähällä vaivalla ja väijjymisellä, kun on käynyt vielä hetkeä ennen napsauttamassa riisinkeittimen tulille. |
|
| Takaisin alkuun |
|
 |
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|