OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitäpä pääsiäispöytään?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
jkvi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Kes 2006
Viestejä: 5218
Paikkakunta: Suomussalmi

LähetäLähetetty: 28.03.2024 23:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eläkeläisellä ylähuuli näkkärin päälle. Jotain hirvenlihan loppuja emäntä aikoi uunissa lämmittää lisäksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mehtäinssi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Tam 2019
Viestejä: 377

LähetäLähetetty: 28.03.2024 23:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Poron osso buccolla lähdetään liikkeelle pitkänäperjantaina eli kärsimyspäivänä. Lauantaina jatketaan sillä. Lisukkeena ajattelimme kokeilla hirssi-tatti "hirsottoa".

Mufflonista jotain sunnuntaiksi joka on ylösnousemuspäivä. Riittänee myös maanantaille joka on ilmestyspäivä. Muussia ja soossia kylkeen.

Joku päivä, jos alkuruokaa tekee mieli, suolakurkkua, hunajaa ja smetanaa. Pashaa ja mämmiä kerman ja sokerin kera jälkiruoaksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peltsu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 6534

LähetäLähetetty: 29.03.2024 00:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kilon verran keitettyä hirveä on kattilassa. Vois jonku potun ja porkkanan laittaa kattilaan. Sipulia tietenki myös.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jopelius
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Maa 2023
Viestejä: 371

LähetäLähetetty: 29.03.2024 01:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Perjantaiksi on jo valmisteltu ahvenfileet. Peuravasikan lapa on vuorossa lauantaina. Se on jo pitkään korvannut pääsiäiseen perinteisesti kuuluvan lampaanviulun.

Pyhinä haudutellaan jotain käristyksen tapaista rautapadassa. Tai kenties pyöritellään hirven jauhelihasta lihapullia kastikkeeseen hautumaan. Lisäksi on varattuna juhlapyhiin sopivaa lisuketta. Savukalaa, sylttyä, mämmiäkin löytyy. Ehkä pihalla tarkenisi paistella vaikka räiskyleitä. Saa nyt nähdä mitä innostuu tekemään..

Mennään kuitenkin tilanteen mukaan..Esim. tuosta peuran lavasta voi hyvinkin jäädä sen verran että siitä riittää kastikelihoiksi seuraavaan päivään.

Meillä on normisettiä että esim. ylijäävistä lihoista (enkä sano niitä edes että tähteiksi) "jalostetaan/tuunataan" seuraavan päivän (pää)ruuaksi.
- teen usein näin jopa tarkoituksella..lienee tuttua muillekin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10095
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 29.03.2024 09:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä minullakin pikkukinkun hankintaan tuli vähintään puolet motivaatiosta siitä, kun mietin miten makian hernekeiton teen lopusta savuläskistä.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 5119
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 29.03.2024 13:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pakko nostaa kyllä hattua suurtalouskokeille. Teen 10 hengen lasketteluporukan pääsiäspöytään spagettia par aikaa, ja olen ihan naamat.

Jos pitäs ruokkia isompikin porukka, niin oisin nukkumassa. Klo 13:12. Perjantaina. 😂
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tönöttäjä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2011
Viestejä: 2818
Paikkakunta: K-S

LähetäLähetetty: 29.03.2024 23:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvikäristys. Tuttu ja turvallinen kirjaimellisesti.
Laughing
_________________
https://www.youtube.com/watch?v=A5RgSgQ6BUU
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lyrurus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 1953
Paikkakunta: Muurame

LähetäLähetetty: 29.03.2024 23:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pyyntimiehen pitää olla joustava. Riippuu siitä, miten nuo pari verkkoa antaa kalaa. Tänään tuli madetta ja siikaa, joten syödään nyt vielä huomenna niitä. Sitten tilanteen mukaan lisätään riistaa taikka kaupan lammasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20151
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 01.04.2024 10:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meinasin siinä kirjoittaa, että kokkailtiin rouvan kanssa, mutta nykyään pitää kuulemma puhua puolisosta tai kumppanista, eli keskustella sukupuolineutraalisti, ettei kenellekään vaan tule paha mieli.

Käytiin kumppanin kanssa sunnuntaina sittarissa, yllättävän hyvin oli vielä lammasvalikoimaa jäljellä, johtui kyllä varmasti melko rapeista hinnoista. Taitaa aika lailla jäädä tavaraa hyllyyn.



Kumppani tuunasi kaupan valkosipuli perunat kasvattamallaan valkosipulilla ja loraus kermaa. Ja väkersi sitten parsat serranokinkulla ja pekonilla.

Ite toimin uunimiehenä, paistoin lampaan paahtopaistit pannulla ja sitten uuniin. Meillä lammas on ollut jonkunmoinen pääsiäisperinne. Yllättävän OK:tahan nämä on alkaneet olla, Uusseelantilainen, ei mitään villasukan makua.


Joku minttujugurtti- ja hyytelö kylkiäiseksi. Muuten ei minttua tule käytettyä juur ku pääsiäisenä, no minttukaakaossa muulloinkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15339

LähetäLähetetty: 01.04.2024 19:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Käytiin kumppanin kanssa sunnuntaina sittarissa, yllättävän hyvin oli vielä lammasvalikoimaa jäljellä, johtui kyllä varmasti melko rapeista hinnoista. Taitaa aika lailla jäädä tavaraa hyllyyn.
Vaimo on matkalla pöndelle töihin ja poikkesi cittarissa, oli lampaanlihaa jo alennuksessa. Ajattelin itse käydä huomenna paikallisessa, toivottavasti sielläkin olisi. Vorschmackia tein, kuten uhkasin, tuli sairaan hyvää. Otin vain 600 g jauhelihaa, kun epäilin ettei lapsille maistuisi, maistui, turhankin hyvin, tänään syödään loput iltaruokana, kaikille riittää ruokalusikallinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com