OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hallitusohjelma 2023
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 133, 134, 135 ... 193, 194, 195  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
liki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Mar 2013
Viestejä: 11243
Paikkakunta: Länsi-Uudenmaan rannikko

LähetäLähetetty: 14.03.2024 21:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noh juuri kävin aika pitkän listan merkittävimpiä "sankareita" läpi. Kommentteineen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 5162
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 14.03.2024 21:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

https://yle.fi/a/74-20020559

Vaalikoneen vastauksista käy myös ilmi, että valtaosa ehdokkaista olisi valmis mieluummin vähentämään palveluita kuin ottamaan lisää velkaa.

Talouskysymykset jakavat puolueita klassisella vasemmisto-oikeisto-akselilla: kokoomuksen, perussuomalaisten, keskustan, nyt-liikkeen ja kristillisdemokraattien ehdokkaat kannattavat menokuria.

Vasemmistoliiton ehdokkaat nostaisivat ennemminkin verotusta tai ottaisivat velkaa – vihreissä ja sosiaalidemokraateissa kysymys jakaa enemmän ehdokkaita ja kannatusta löytyy myös menojen leikkaamiselle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34959

LähetäLähetetty: 14.03.2024 21:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tumpeelo kirjoitti:
liki kirjoitti:
Tumpeelo kirjoitti:
Jokaisesta vaalikoneesta voi ihan itse käydä tarkistamassa sen faktan, että persut ajoivat jo lupauksissaan kovinta talouspolitiikkaa, eikä missään kohtaa ole luvannut vappusatasia, vaan aivan päinvastoin.
Shocked Laughing

Käyppä nyt katselemassa niitä vaaleja edeltäneitä puheita vähän uusiksi. Esim. kuka sanoi "Pienituloisilta leikkaaminen ei meille käy."

Sinänsä olet kyllä siinä oikeassa että vaalikoneessa persut ovat maagisesti sitä mieltä että sote-palveluihin löytyy rahaa, kansalaisia voidaan tukea energian hinnoissa, veroja alentaa ja velkaantuminen taittaa kun vain leikataan mystisestä kehitysavusta ja maahanmuutosta. Laughing Idiootit.


Käyhän itse vaan tarkistamassa. Minä tarkistin asian ennen kuin postasin.

Noista mainitsemistasi leikkaamispuheista en tiedä, enkä ole väittänyt ettei niiin olisi sanottu. Mutta joka koneesta voit tarkistaa, että persujen linja on se, että leikataan, ennen kuin kiristetään veroja.

Minua ei pienituloisten tilanne kiinnosta passkan vertaa. Itse ovat kuoppansa kaivaneet, joten nouskoot sieltä ylös ihan omin voimin ja ilman yhteiskunnan tukea. Suomi ei myöskään pääse velka ja taloustilannekuopastaan ylös vaikka miten paljon pienitulosia tuettaiisin lisää, joten ruuvia vaan lisää kiinni, kiitos.


Miten ne pienituloiset ovat kuoppansa kaivaneet?
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
liki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Mar 2013
Viestejä: 11243
Paikkakunta: Länsi-Uudenmaan rannikko

LähetäLähetetty: 14.03.2024 21:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuosta vastaavasta kysymyksestä.
Purra: "Veroja ei pidä alentaa velaksi, mutta Suomella täytyy olla selkeä tavoite alentaa kokonaisveroastetta ja parantaa erityisesti keskituloisen palkansaajan ostovoimaa. Julkinen talous pitää ensin saada kestävälle uralle ja kohti menoleikkauksia. Vasta sen jälkeen voidaan tehdä päätöksiä veronalennuksista. Mitään veroja ei voida nostaa (pois lukien erinäiset veropohjaa laajentavat ratkaisut). "
Tynkkynen: "Liian isoihin veronalennuksiin ei ole tässä taloustilanteessa varaa, mutta kannustavuuutta on ehdottomasti lisättävä."
Bergbom: "Nämä asiat eivät ole vastakkain. Palkkojen verotus on Suomessa ylikireää ja julkinen hallinto tehotonta. Tämä ristitiriita on purettava siten, että ihmisillä jää enemmän työstä käteen, jolloin myös julkinen sektori tehostuu."
Tavio: "Ajan kevyempää verotusta."
Peltokangas: "Sanomat on selvästi ajatellut, että ehdokkaat runoilevat esseen jokaisen kysymyksen alle. " (Jokseenkin eri mieltä)
Puisto: "Työnteon verotus on Suomessa on kovin korkeaa, mikä on myös kannustinongelma. Verotusta on pyrittävä kohtuullistamaan julkisen talouden kestävyyden puitteissa. Samalla verovarojen käyttöön on kiinnitettävä huomiota ja karsittava kulut jotka eivät edesauta ensisijaisesti suomalaisten hyvinvointia."
Rydman: "Verotus ei ole nollasummapeliä. Palkkaverotus on Suomessa liian kireää ja siksi omiaan hidastamaan talouskasvua. Kepeämmällä verotuksella luodaan edellytyksiä kasvulle ja siten aikanaan myös suuremmalle verokertymälle, mikä mahdollistaa lopulta myös paremmat palvelut."
Rantanen: "Palkkaverotusta pitää alentaa mutta sitä voidaan tehdä vasta kun valtion menoja on leikattu ja julkisen talouden tasapainon keinot on sovittu. Perussuomalaiset haluaa alentaa julkisia menoja toissijaisista menoista, siihen kuuluu mm maahanmuutto, kehitysapu, yltiökunnianhimoinen ilmastopolitiikka jne."
Juuso: "Ansiotuloverouksen alentaminen parantaisi kansalaisten ostovoimaa ja vauhdittaisi siten talouskehitystä positiivisesti jolloin ei välttämättä olisi tarvetta leikata palveluista tai kiristää muuta verotusta. "
Mäkelä: "Tärkeintä tässä hetkessä olisi pyrkiä alentamaan välillisiä veroja ja elämisen kustannuksia, kuten energian, polttoaineen ja elintarvikkeiden hintoja."
Ranne: "Veroja pitää laskea, mutta vasta kun Suomen velkaantuminen on saatu pysäytettyä. Julkinen talous on kriisissä,eikä veroja ole mahdollista lähteä nyt laskemaan. Näköpiirissä ei myöskään ole kasvua, joka mahdollistaisi laskemisen. Veronlaskuvara löytyy julkisen talouden tasapainottamisen kautta, johon se on myös sidottava. Julkinen talous on mahdollista tasapainottaa kahden vaalikauden aikana kokonaisveroastetta nostamatta, velkaa paisuttamatta sekä heikentämättä suomalaisten turvallisuutta ja hyvinvointia. Kun julkinen sektori keskittyy suomalaisten ydinpalveluihin, sen tuottavuutta ja vaikuttavuutta kohennetaan toimintaa jatkuvasti parantaen, pienenee sen aiheuttama kuorma kansalaisille ja yrityksille. Tämä mahdollistaa verojen "
Halla-aho: "Kun ihmisille jää työstään enemmän käteen, heillä on paremmin varaa maksaa itse tarvitsemistaan palveluista. Hyvinvointi syntyy työstä ja yrittämisestä, ei verotuksesta ja sosiaaliturvasta."
Simula: "Työn verotusta pitäisi pystyä alentamaan, sillä kokonaisveroaste on tarpeettoman korkea, mikä heikentää ostovoimaa. Tämänhetkisessä taloustilanteessa en näe vielä mahdollisena niin kuitenkaan toimia."
Huhtasaari: "Ehdokas ei ole perustellut vastaustaan." (Jokseenkin eri mieltä.)
Vigelius: "Verotuksen painopistettä on siirrettävä työnteon ja ahkeruuden verottamisesta kulutuksen verottamiseen. Tällaisin verotuksellisin muutoksin voitaisiin lisätä työnteon kannustimia sekä nostaa työllisyyttä."
Junnila: "Veropolitiikkaa on tehtävä siten, että kansalaisten ostovoima ja kilpailukyky paranevat. Työn verotusta tulee pyrkiä alentamaan vaikka se vaikuttaisi valtion rahoitusasemaan. Valtiontaloutta tulee tasapainottaa myös kysynnän ja kasvun lisäämisellä. Suomella on aivan kohtuuton verokiila erityisesti ansiotuloverotuksessa ja verotusta voidaan alentaa ilman, että se kompensoitaisiin veronkorotuksilla muilla hallinnonaloilla."
Mäenpää: "Hankala kysymyksen muotoilu.... Työn verotusta keventämällä uskon valtion verokertymän kasvavan, uskon että verotus on ohittanut lafferin käyrän lakipisteen. Jos työntekijälle jää enemmän rahaa käteen, uskon sen käytettävän tuotteisiin ja palveluihin jota kautta verokertymä kasvaa."

... Seuraavaksi saat itse jatkaa käymällä läpi samojen sankareiden kommentit sote-palveluista, leikkauskohteista ja työttömyysturvasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 5162
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 14.03.2024 21:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Häh, tuohan on juuri sitä mitä pitikin, eli keppiä ilman porkkanaa.

Kuin helwetissä noista saa vappusatasen kaivettua??
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 5162
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 14.03.2024 22:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

heiluri kirjoitti:

Miten ne pienituloiset ovat kuoppansa kaivaneet?


Asia avautuu, kun selvität itsellesi mitä tarkoittaa termi "työmarkkinakelpoisuus"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 5162
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 14.03.2024 22:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oiva todiste siitä, että kun tutkimus tehdään oikean tahon toimesta ja oikeassa segmentissä, saadaan sille haluttu tulos.

Jokainen päättäköön itse, mikä on se oikea totuus kaiken somehölinän taustalla.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20572
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 14.03.2024 22:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hallitusohjelman ainut vika on että se on kunniahimoton eikä käännä suomen taloutta kasvu-uralle. Täysin kosmeettista piperrystä joka saa ainakin omalta kohdalta turhautumisen tunteen..tässä on parasta mitä pystytään. Ja eihän tuo riitä mihinkään.
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tönöttäjä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2011
Viestejä: 2820
Paikkakunta: K-S

LähetäLähetetty: 15.03.2024 05:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/9dfec344-fdb0-4463-a410-9836be8fb618

Tuossa hyvin kiteytettynä.
_________________
https://www.youtube.com/watch?v=A5RgSgQ6BUU
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34959

LähetäLähetetty: 15.03.2024 07:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tumpeelo kirjoitti:
heiluri kirjoitti:

Miten ne pienituloiset ovat kuoppansa kaivaneet?


Asia avautuu, kun selvität itsellesi mitä tarkoittaa termi "työmarkkinakelpoisuus"



Mitä se sinun mielestäsi tarkoitaa, sillä yleensä vanhat (yli 50 vuotiaat) sairaat ja vammaiset ovat työmarkkinakelvottomia, ja hekö ovat itse aiheuttaneet tilanteensa?

Mitä työttömiin yleensä tulee niin meillähän on ollut liki 200 000 työpaikan vajaus jo kaksi vuosikymmentä joten osa väestä on pakostakin työttömänä kuka lyhyemmän kuka pidemmän ajan, eivät hekään siis työmarkkinakelvottomia ole, heiltä vain puuttuu työpaikka, ja hekö ovat itse aiheuttaneet tilanteensa?
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34959

LähetäLähetetty: 15.03.2024 07:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tumpeelo kirjoitti:
Oiva todiste siitä, että kun tutkimus tehdään oikean tahon toimesta ja oikeassa segmentissä, saadaan sille haluttu tulos.

Jokainen päättäköön itse, mikä on se oikea totuus kaiken somehölinän taustalla.



Ja sinä uskot suurvalehtelijan höpinään?
_________________
Kertalaakiyhdistys


Viimeinen muokkaaja, heiluri pvm 15.03.2024 08:39, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jkvi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Kes 2006
Viestejä: 5248
Paikkakunta: Suomussalmi

LähetäLähetetty: 15.03.2024 08:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Mitä työttömiin yleensä tulee niin meillähän on ollut liki 200 000 työpaikan vajaus jo kaksi vuosikymmentä joten osa väestä on pakostakin työttömänä kuka lyhyemmän kuka pidemmän ajan, eivät hekään siis työmarkkinakelvottomia ole, heiltä vain puuttuu työpaikka, ja hekö ovat itse aiheuttaneet tilanteensa?

Kunhan ensin saataisiin työhaluttomat töihin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34959

LähetäLähetetty: 15.03.2024 08:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jkvi kirjoitti:
Lainaus:
Mitä työttömiin yleensä tulee niin meillähän on ollut liki 200 000 työpaikan vajaus jo kaksi vuosikymmentä joten osa väestä on pakostakin työttömänä kuka lyhyemmän kuka pidemmän ajan, eivät hekään siis työmarkkinakelvottomia ole, heiltä vain puuttuu työpaikka, ja hekö ovat itse aiheuttaneet tilanteensa?

Kunhan ensin saataisiin työhaluttomat töihin.

Niitä on työttömistä noin 2%, eiköhän noille hommaa löydy jos oikein halutaan.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20213
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 15.03.2024 08:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuleeko tuo prosenttiluku jostain semmoisesta, että "mieltääkö työtön itse itsensä työhaluttomaksi"...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 5162
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 15.03.2024 09:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

heiluri kirjoitti:

Mitä työttömiin yleensä tulee niin meillähän on ollut liki 200 000 työpaikan vajaus jo kaksi vuosikymmentä joten osa väestä on pakostakin työttömänä kuka lyhyemmän kuka pidemmän ajan, eivät hekään siis työmarkkinakelvottomia ole, heiltä vain puuttuu työpaikka, ja hekö ovat itse aiheuttaneet tilanteensa?


Ei varmasti ole työpaikkaa kun ei sitä osaa itselleen luoda. Ne jotka osaavat, saavat tehdä töitä niin paljon kuin jaksavat.

Sinä olet yksi niistä tapauksista jotka eivät osaa luoda itselleen työpaikkaa ja syytät muita siitä, ettei ne luo sulle työpaikkaa. Juuri sun kaltaisilta pitäisi leikata kaikkein eniten.

Ja kyllä, aivan täysin itseaiheutettu tilanne.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 133, 134, 135 ... 193, 194, 195  Seuraava
Sivu 134 Yht. 195

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com