OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

SAHTI -välineet ja valmistus
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
sinttivintturi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2018
Viestejä: 805
Paikkakunta: Pohjois-Häme

LähetäLähetetty: 03.05.2023 20:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä homma ja hattu päästä.
Onnistuu se Valtsulta vaikka ei itse maistelekaan.

Pääsin kerran aikoinaan Kihniössä hyvään oppiin,velipojan häihin valmistettiin ja vahvaa tuli.

Nyt jo kolmas vuosi nollaolut linjalla,ei viitsi tuttua miestä alkolla kiusata.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 04.06.2023 10:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No mutta mikäs se sieltä tipahtelee...



Vierre tulikin nyt mitattua ja tuloksena 1.108...... Eli jos ymmärsin niin 108g sokeria per litra.

Vähän mutu että maltaat oli kyllä erilaiset koostumukseltaan kuin edellinen säkki, tässä tuli mielestäni paljon tummempaa ja juoksi nopeammin..... Koitin tehdä juuri samoin kuten edellisen kerran.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 05.06.2023 18:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään kannutin ja pistin viileään... Patteripumppu on hommassa ehdoton.

Mittailin voltteja ja tässävaiheessa oltiin 9.3% tietämissä.

Saattoi onnistua ihan ok. Sen näkee kun kypsyy.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jviitaniemi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Lok 2015
Viestejä: 49

LähetäLähetetty: 05.06.2023 19:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mä oon lämpökäymisen jälkeen vienyt käymisastiassa
Kellariin ja jossain viikon päästä kannuttanut. Ei tuu
Niin paljon hiivasakkaa enää kanistereihin. Kolme erää
Nyt tässä alku huumassa tehnyt ja neljäs suunnitteilla.
Omaan suuhun oikein sopivaa ja on sitä joku muukin
Erehtynyt kehumaan. Prosentteja en oo laskenut mutta
Kaks litraa kun nappaa niin elämän kertansa puhuu...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 06.06.2023 09:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No siellä on sitten mallas tuoksunu usein Smile

Oletko koko säkin vetäissyt kerralla vai pienempiä eriä?


Jännä nähdä miten eroaa aikasemmasta kun mallassäkki vaihtui eri erään ja hiivakin toki.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jviitaniemi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Lok 2015
Viestejä: 49

LähetäLähetetty: 06.06.2023 09:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ekat kaks oli puolikkaita säkkejä, viking maltin mallas.
Tää viimeisin oli lammin k-kauppiaan omaa mallasta, oli
Ostanut viljelijältä ohrat ja mallastuttanut ne pehkolan mallastamossa.
Jotenkin tuntui että lammilainen oli ehkä tummempaa ja karkeampaa kun viking.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 06.06.2023 11:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Varmasti ja jos ruista joukossa niin tottahan se tummempaa on.

-ja taitaa muutenkin sielläsuunnilla tumma sahti olla paremminkin.

Juhannussahdit pitää näihin aikoihin olla tehtynä jos meinaa kunnolla kypsynyttä saada, selkeästi se 3 viikkoa oli edellisellä kun jalostui parhailleen.

Katajan kanssa kävi hassusti kun otin samalla kun hain vetet eli 2pv aikasemmin, se otti ja kuivi ruskeaksi siinä ajassa ja piti hakea ihan tuoresta keittopäivänä..... Löysinkin oikein marjakatajaa sitten..

Homman on kyllä työllistävä mutta kun prosessin on tehnyt niin kyllähän sitä koko ajan helpottaa ja nopeuttaa työvaiheita ja ennakoi mitä seuraavaksi eli värkit on ennalta jo käsillä.

Kyllähän se automaattinen sekoitus keittovaiheessa ja termostaattiohjattu kattila olisi poikaa vaan perinteisellä tyylillä mennään, eipä sitä nyt niin usein tehdä viitsi.


_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jviitaniemi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Lok 2015
Viestejä: 49

LähetäLähetetty: 06.06.2023 11:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo tuoppi kaljamallasta oon laittanut säkkiä kohden 2 kiloa.
Antaa hyvin väriä ja makuakin.

Tossa keitto vaiheessa ei paljon parane huilata padalla tehdessä.
Puolikkaat satsit keitin sillain että pistin 40 litran kattilan pataan vesihauteeseen. Hyvin onnistui niinkin muttei pysty täysiä satseja tekeen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9368

LähetäLähetetty: 06.06.2023 16:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Katajan kanssa kävi hassusti kun otin samalla kun hain vetet eli 2pv aikasemmin, se otti ja kuivi ruskeaksi siinä ajassa ja piti hakea ihan tuoresta keittopäivänä..... Löysinkin oikein marjakatajaa sitten..


Toisten mielestä kataja vivahteenakin sahdissa kielii jonkin asian peittelystä. Ei sillä, joskus katajaista (överi?) maistanut, niin ei kyllä ollut suun mukaista. Toiset tekijät sitä mieltä että myöhempien vuosien kikkailua.
_________________
Lukutaidoton sukupuolineutraali sateenkaareileva metroseksuaali sinivihreä metropoli kasvispiiperö. Razz
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 06.06.2023 16:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täällä kyllä kuuluu perinteiseen sitä kuurnaan laittaa, en nyt tiedä maistuuko se tuossa loppuseltaan yhtään lopputuotteessa

-entisvanhaan hygieniaan liittyvä homma, kataja antibakteerisena oli desinfiointivälineenä hommassa.

-humalaa ei sitten täällä taas laitettu, muuallapäin kylläkin.

-katajanoksat vähän karkeasuodattinena ennen olkia varmasti hommassaan myös eli kyllä järkisyyt sen käyttöön löytyvät.

Jotenkin tuntuu että ennenwanhaan kun jotain tehtiin niin sitä ei tehty turhan/muodin takia vaan siihen oli aina varsin selkeä syy.


Minä nyt ainakin pistän katajaa, minusta siinä on hieno aromi.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com