Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12426
|
Lähetetty: 06.04.2021 07:26 Viestin aihe: |
|
|
Honkila kirjoitti: | valmet 412s kirjoitti: | Leppähän se savupuu on.... |
Voipi olla tiukassa löytää, kun mennään tarpeeksi ylös.. | Ja melko harvinainen savustuspuu leppä, muualla kuin Suomessa. Tai ainakaan englanninkielisissä maissa. En tiedä miten naapurimaissamme sitten. Mutta laajemmin pyökki, omena, tammi ja hikkori mahtaa olla niitä käytetyimpiä. Myös kirsikka, pähkinä, päärynä, luumu.... hedelmiä tuottavat puut ylipäätään.
Eihän ne leppäsavu eikä koivunkaan pahalle maistu, mutta syy niitten käytön yleisyyteen lienee kuitenkin saatavuus (ja joutavuus), enemmän kuin maku. Eikäpä itelläkään tulisi kodassa tai saunassa palvatessa välttämättä muuta käytettyä...
Mutta pöntöillä ja muilla vähemmän puuta kuluttavilla menetelmillä, suosittelen koittamaan muitakin puulaleja. Tammella ja kirsikalla esim aivan erinomaisia ruokia tullut tehtyä. Ilman suoraa vertailua vaikea väittää mikä ollut puulajin osuus, mutta ei kyllä kannata kokkoonkaan noita puita laittaa, sanon. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6387 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 06.04.2021 07:55 Viestin aihe: |
|
|
Pohjola kirjoitti: | Mites Sämpy... ootko maistanu jäniksestä tehtyä käristystä...on erittäin hyvää... |
En oo. Taitaa olla edellisestä jäniskaadostakin varmaan 15 vuotta, joten vähemmälle jäänyt niitten syöminen. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VeeMu Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Syy 2016 Viestejä: 178 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 22.03.2022 15:59 Viestin aihe: |
|
|
Jälleen olis räystään aluset lihaa pullollaan.
Poroa muutama kymmen kiloa ja sitte kymmenkunta kiloa hirveä mitä kylmäsavustelin puolipäivää kodassa ensin.
Nyt viikon työkeikalla jonka jälkeen varmaan pääsee ensimmäisiä paloja maistelemaankin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
-mk- Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 23 Maa 2011 Viestejä: 86
|
Lähetetty: 24.03.2022 10:16 Viestin aihe: |
|
|
Jo on ekat n.3kg kuivattu ja toinen setti (jota ensin kylmäsavustin) menossa. ja tämä siis lappeenrannassa.. hyvät ollu kelit. Lumikin haihtuu ihan silmissä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VeeMu Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Syy 2016 Viestejä: 178 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 01.04.2022 18:22 Viestin aihe: |
|
|
VeeMu kirjoitti: |
Nyt viikon työkeikalla jonka jälkeen varmaan pääsee ensimmäisiä paloja maistelemaankin |
työreissu hieman venähtänyt ja venyykin vielä viikolla joten piti soittaa apujoukot tarkastamaan lihojen tilannetta, olivat osa jo kuivuneet täysin rutikuivaksi(liian kuivaksi) ja loput juuri sopivia.
pitänee vielä satsi sydämmiä laittaa kuivumaan kun pääsee kotia joskus |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tumpeelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2014 Viestejä: 6228 Paikkakunta: 06/09
|
Lähetetty: 11.02.2023 15:46 Viestin aihe: |
|
|
55km edukuntatalon rappusilta lähti kuivalihat juur roikkumaan.
Ei ole kuin pari kiloa hirven paistia, kun teki paikallinen naudan sydänkauppias kusetukset.
EP:llä pitää viikon päästä sitten laittaa 15-18kg naudan sydämmiä käsittelyyn ja roikkumaan. Mutta jännä nähdä kuin nämä onnistuu.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10362 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 11.02.2023 20:12 Viestin aihe: |
|
|
Minä laiton viikko sitten peuranlihoja roikkumaan. Lupasi hyvää keliä, että olis joka yö pakkasta, vaan eihän se toteutunut.
Tais viikolla olla kolme vuorokautta putkeen plussalla, mutta enpä käynyt lihoja pakkaseen hakemassa.
Aattelin, että pari astetta plussalla, max. kolme, jääkaappilämpöjä. En tiiä sitte ehtikö ne märätä.
Ens viikko kans vähän epämääräisen näköstä ennustetta, vaan ei maha mittää, oon koko viikon reissussa.
Saapa nähä mitä tullee vai tulleeko mittää. Ensimmäistä kertaa tätä ite koetan valmistaa ja pikkusen jännittää. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kolopesijä Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2006 Viestejä: 2301 Paikkakunta: itä-suomi
|
Lähetetty: 12.02.2023 08:49 Viestin aihe: |
|
|
Nykytalvet etenkin etelämpänä taitaa olla vähän haasteellisia kuivalihan tekoon, mutta nätti häkki Pedolla on niille. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|