OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Metsosta ateria
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10070
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 13.04.2020 22:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

xyxy kirjoitti:
Sous vide, eli tyhjiöpussissa ja matalassa lämmössä pitkään ja kuumassa nopeasti pinnat kiinni.

Oli vieras menetelmä, mutta ei ole enää. Lyhyesti: leikkaa lihat irti, suolaa sopivasti, imaise tyhjiöön muovipussiin, laita veteen, jossa vakio lämpötila 53 - 57 astetta, ajaksi vaikka 8 tuntia tai ylikin. Sen jälkeen pussista pois ja kuumassa voissa tai oliiviöljyssä pannulla pintoihin haluamasi väri, eli pinnat kiinni. Ennen pussitusta voi myös tehdä kevyen savustuksen jos savun mausta pitää. Pintojen paistossa voit käyttää vaikka musta- tai viherpippuria ja miksei muitakin mausteita. Väittävät , että pussiin ei kannata juuri laittaa muita mausteita, kun mausteet eivät mene lihan sisälle (suola ja savu menevät).

Lihasta tulee huippuunsa maukas, maut ja mehevyys tallella. Lämpötilalla kypsyysaste (valmiinn lihan väri) ja ajalla pehmeys. Tuollainen sous vide -lämmitin/termostaatti/ajastin maksaa 100 - 400€ ja astiaksi käy vaikka kahden euron sanko. Tätä on tullut kokeiltua moneenkin riistalajiin muihinkin lihoihin ja toimii, villisialla pitää käyttää korkeampia lämpötiloja pastöroitumisen takaamiseksi, sanovat.


Kaveri tota on kovasti kehunut. Joskus Posiolla kokkas, näki monen tunnin vaivan ja ihan hyväähän se oli. Ei tullut koko metto kuitenkaan syötyä.

Samalla reissulla tekasin tuota curry-kookoskermamettoa ja samoihin naamoihin se katosi hetkessä.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
korpelan isäntä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2018
Viestejä: 181

LähetäLähetetty: 14.04.2020 10:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aamupäivää.

Pentti-vainaa oli aika peto kalansyönnissä. Tätä konstia kun soveltaa kanalintujen kuninkaaseen, niin eiköhän ala perinteiset reseptit taas kelpaamaan? Very Happy

https://youtu.be/XVaitflaLiA

T: Korpelan isäntä 🤠
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Larsen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2012
Viestejä: 2880

LähetäLähetetty: 14.04.2020 19:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

korpelan isäntä kirjoitti:
Aamupäivää.

Pentti-vainaa oli aika peto kalansyönnissä. Tätä konstia kun soveltaa kanalintujen kuninkaaseen, niin eiköhän ala perinteiset reseptit taas kelpaamaan? Very Happy

https://youtu.be/XVaitflaLiA

T: Korpelan isäntä 🤠


Söi myös verkkoihin (kala- ja lintujen rengastusverkot) kuolleita/loukkaantuneita lintuja. Kehui muistaakseni sarvipöllöä paremman makuiseksi kuin Silkkiuikku Very Happy Alun perin Linkolasta piti tulla ammatti riekonpyytäjä, mutta totesi kalastuksen olevan paremmin tuottava ammatti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com