Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21356 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 18.01.2017 14:14 Viestin aihe: |
|
|
Peto kirjoitti: | Lahtinen kirjoitti: | Peto kirjoitti: |
Kannattaisi ehdottomasti ostaa sellainen pata, jossa on lämpötilan säätö asteen tai puolen asteen tarkkuudella,
niin samalla vehkeellä onnistuisi sous videtkin näppärästi. Tälläisiä on nykyään markkinoilla, eikä hinnankiroissa. |
Oisko jotain esimerkkiä moisista, mistä löytyis? |
Tuolla on aika lailla valikoimaa:
http://verkkokauppa24h.fi/search.php?q=Sous+Vide
Ei tosiaan ole itsellä kokemusta kuin tuosta J&J värkistä, mutta tällä kokemuksella kokeilisin
esimerkiksi tuollaista Klarsteinia, missä on 0,5 asteen säädöt, 24 h ajastin ja konepestävät kulhot sekä kannet. |
Mielenkiintoista.
Näyttäs muuten, että noissa haudutuspadoissa on usein oikeasti tymäkkä keraaminen pata. Ja aika usein se säätö low tai high ja tehoja joku rapiat 200W.
Näissä Sous Vide-systeemeissä näyttäs olevan huomattavasti monipuolisemmat säädöt, tehoja joku 500W, mutta astiana ilmeisesti joku pinnoitettu ohutseinämäinen kattila.
Tiedä sitten, onko tuolla lopputulokseen jotain vaikutusta. Vai onko tuo sous vide-keitin tarkoitettu lähinnä siihen, että ruoka on vaikka vakuumipussissa vesihauteessa.
Ajattelin vaan, että jos kattilan nakkaa väärälleen hirvenlihoja ja maltillisesti vettä, jyrähtääkö 500W tehoilla ja ohuella kattilalla homma pohjaan kiinni... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Voitt0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2013 Viestejä: 1217 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 18.01.2017 14:45 Viestin aihe: |
|
|
Ei kai Sous Vide laitteeseen ruoka-aineita laiteta suoraan lämmitysastiaan vaan sitä käytetään aina vesihauteena ja tilanteesta riippuen lämpötila on 49-99*C
Noissa ns slow cookereissa voi sitten tehdä suoraan pataan ja jopa joissakin ruskistaakin ennen varsinaista haudutusta eli irrotettava ja mieluusti konepestävä astia jota voinee käyttää myös Sous Vide laitteena jos lämpötilan säätö on riittävä. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10629 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Voitt0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2013 Viestejä: 1217 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 18.01.2017 16:15 Viestin aihe: |
|
|
Juu, toimitukseen näyttää kuuluvan Sous Vide laite eli vesihaude pohjaropelilla ja tarkalla säädöllä ja pari telinettä vakuumipusseja varten sekä lisäksi yksi haudutusastia. eBay.de jonniin verran halvempi.
Pitäisköhän sittenkin,,,,,,,,,,,, |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21356 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 18.01.2017 16:45 Viestin aihe: |
|
|
Näköjään tosiaan noissa Klarsteineissa on ohjauspaneelissakin noi molemmat käyttömoodioptiot:
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16840
|
|
Takaisin alkuun |
|
 |
tommiunk Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Huh 2005 Viestejä: 154 Paikkakunta: varsinaissuomi / Satakunta
|
Lähetetty: 18.01.2017 17:15 Viestin aihe: |
|
|
Luiden käyttöön on itselle vakiintunut sellainen käytäntö, että peurojen ja kauriiden terurastuspäivänä lyödään lantio, ranka pätkittynä ja kaikki muut mahdollisesti mahtuvat luut kattilaan kiehumaan muutamaksi tunniksi. Luista nypitään käsin lihat talteen ja liemi heitetään ulos jäähtymään.
Seuraavana päivänä on jo suurimmat rasvat jäähtyneet liemen pinnalle. Ne voi siitä kauhalle heitellä sivuun ja keittää liemeen lihakeiton johon lisätään aiemmin nypityt lihat.
4 hengen perheelle tulee jopa kauriin rangasta lihaisa keitto vaikka niskan pakastaisi myöhempää käyttöä varten.
Kun on itse tottunut näin tekemään, joskus hieman ihmetyttää kun näkee toisten heittävän hirvenkin rangan kaatopaikalle. Meidän perhe söisi semmoisesta lihakeittoa viikon
joku voisi sanoa että hieman liiankin tarkkaa hommaa jo mutta.... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Wetzlar Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Elo 2008 Viestejä: 594 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 18.01.2017 18:00 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: |
Tuosta "lihojen huuhtelusta" juur keskusteltiin kotopuolessa. Ilmeisesti kohtuu käytetty tapa.
Veden vaihtamisesta en ole kuullut, mutta varmaan tulee kirkkaampi keitto noin, mutta meneekö makua? |
Hirviporukasta muutaman parempi puolisko on alan ammattilaisia. Antoivat neuvon. Muuta en osaa sanoa. _________________ - näillä mennään - |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Voitt0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2013 Viestejä: 1217 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 18.01.2017 18:31 Viestin aihe: |
|
|
Wetzlar kirjoitti: | Lahtinen kirjoitti: |
Tuosta "lihojen huuhtelusta" juur keskusteltiin kotopuolessa. Ilmeisesti kohtuu käytetty tapa.
Veden vaihtamisesta en ole kuullut, mutta varmaan tulee kirkkaampi keitto noin, mutta meneekö makua? |
Hirviporukasta muutaman parempi puolisko on alan ammattilaisia. Antoivat neuvon. Muuta en osaa sanoa. |
Hyvä neuvo, niin ei tartte luupurua kattilan eikä lautasen pohjalla pyöritellä
-siis lihojen huuhtelu |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21356 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 19.01.2017 08:05 Viestin aihe: |
|
|
Mielenkiintoisia vinkkejä tullut kokkailuun, tänks.
Kävi siinä viikonloppuna tuuria ja pääsin kaatamaan pitkästä aikaa. Ja vaikka seuruejahdissa oltiinkin, niin pääsin käsittelemään koko ruhon itse ampumisesta suolistukseen ja nylkyyn. Ja sitten vielä paloitteluunkin, kun tuo tuli kokonaan omaan keittiöön.
Oma lihanleikkuu on nyt vähän semmoista ja tämmöistä, mutta noita parempia paikkoja leikatessa tuli pohdiskeltua omia kokkailutottumuksia. Kyllä se vaan niin on, että aika lailla suuri osa parhaista paikoista meillä menee pihveiksi ja pannulle. Monesti ne kokonaisiksi isoiksi paisteiksi pakkaseen jätetyt palat ovat tavanneet pyöriä pakkasessa pitkäänkin.
Vaan on tuossa ruhossa paljon muutakin, kuin sitä ”pihvilihaa”. Oli mielenkiintoista leikata, kun lähdin heti se kylki edellä, ettei vähempiarvoisia paloja heitetä heti suorilta jauhelihakaukaloon. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21356 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 19.01.2017 08:41 Viestin aihe: |
|
|
Peto kirjoitti: |
Tässä on hyvä resepti hirvenkin niskalle. Onnistuu myös paistista:
https://www.youtube.com/watch?v=O7nEBXAfZfY
Tuo nyhtö hirvi/peura on kätevää hampurilaisen välissä, mutta ihan yhtä hyvää leivän päällä,
salaatin kera tai vaikka riisin kyljessä. Tuolla slow cookerilla saa pienellä vaivalla ison
köntin kerralla jalostettua ja sitä voi sitten hyödyntää seuraavina päivinä monenlaisen evään kanssa. |
Mielenkiintoisen näköistä puuhaa tosiaan videolla. Aika lailla ”suoraan_eteenpäin” tyyppistä ruuanlaittoa, eli satsi pataan & paina napista ja mene ite pötköttelemään .
Voitt0 kirjoitti: |
Juu, toimitukseen näyttää kuuluvan Sous Vide laite eli vesihaude pohjaropelilla ja tarkalla säädöllä ja pari telinettä vakuumipusseja varten sekä lisäksi yksi haudutusastia. eBay.de jonniin verran halvempi.
Pitäisköhän sittenkin,,,,,,,,,,,, |
Kannattaa muuten sitten vähän pohtia, minkäkokoista lähtee tilailemaan, jos ei ole nähnyt livenä…
Kävin nimittäin uteliasuuttani Verkkokaupassa:
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/5533/fctqq/Electrolux-haudutuspata-ESC7400
Tuommoisen pakettiin kurkistelin. Toihan taitaa olla alle 7 liitran padalla, mutta jo silti laitteen koko on melkomoinen. Osa noista Sous Vide-vehkeistä on kai 8 litran padalla, tosin toi "pata" on pikemminkin kai ohutseinäinen kattila.
Jostain muuten otti silmään noista slow cookereista, että kai suosittelevat, että pata olisi kokkauksessa noin puolillaan tai enemmän tavaraa. Tiedä sitten kuinka tärkeää toi on. Mutta pienessä taloudessa tuommoinen 7 litrainenkin pata voi olla kyllä jo aika ravakka. Itseltäni jäi Electroluxi kauppaan.
3.5 litranen pata voisi itelle olla vähän ehkä knaftin kokoinen, joku vajaa viislitrainen varmaan riittävä. Tuosta Pedon videosta saa jotain käsitystä kaluston koosta ja paljonko se haukkaa tilaa vaikkapa keittiönpöydältä. Toi cookeri on 3.5 litrainen ja nielaiseen silti tommosseen 2kg kasslerin aika kevyesti.
Puuilostahan löytys vajaaseen neljäänkymppiin 4,5 litaisella kattilalla oleva haudutin, mutta kontrollipaneeli näyttää ehkä aavistuksen ”kiinalaiselta”.
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1881 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 19.01.2017 13:52 Viestin aihe: |
|
|
Mitäs tuo haudutuspata tekee paremmin kuin uuni+pata? Vie ehkä vähemmän sähköä mutta enemmän pöytätilaa.
Just tuli uunista pulled porkkiliha ja hyvin näyttäisi onnistuneen normi valurautapadassakin...
 _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10629 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 19.01.2017 14:10 Viestin aihe: |
|
|
Eipä varmaan maun puolesta mitään, mutta tuon padan voi vaikka illalla täyttää ja ohjelmoida esim. 12 h haudutuksen,
minkä jälkeen se pitää vielä ruuan lämpimänä. Esim. Jos ysiltä illalla laittaa, niin voi aamulla huoletta mennä metälle ja on tullessa ruoka valmiina. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17404 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 19.01.2017 14:16 Viestin aihe: |
|
|
näin sitä pari kaveriakin nimenomaan kehuivat eli se lämmin ruoka valmiina kun tulee töistä/jahdista.
-itsekin meinasin osta joulunalla mutta olivat loppuneet tarjouksesta niin jäi ostamatta. leivinuuni kun löytyy niin kovin suurta tappion makua ole tullut. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21356 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 19.01.2017 14:29 Viestin aihe: |
|
|
Näköjään tuota Puuilon tekelettä myydään Saksassa eri nimellä ja puolitoistakertaisella hinnalla. Näyttää ainakin ihan samalta, eli luultavasti samasta kiinanpajasta tulee. Ja ilmeisesti tuossa Puuilon tekeleessä on myös delay time-optio, eli padan saa lähtemään tulille myös viiveellä. Tuo kai puuttuu aika monesta kalliimmastakin vehkeestä, ehkä syystä. Tuommoista vaan yllättävän usea näkyi kyselevän nettikeskusteluissa.
Kävin käpistelemässä lisää noita vermeitä. Olenkohan ymmärtänyt oikein, niin noissa lämmitysvastus on ainoastaan tuolla pömpelin pohjalla. Jotenkin järki sanoisi, että lämmönjakautuminen ja lopputulos on erilainen, jos kypsennysastiana on riisinkeitintyyppinen pirun ohut teflonoitu kaukalo tai sitten tyrneä ja massiivinen keraamipata. Tai sitten ei. Molemmansorttisia näkyi olevan kaupan.
Ja ainakin itsellä on jo ties monesko riisinkeitin menossa. Ja aina vaihdon syy on ollut tuon kattilan pinnotteiden kyssähtäminen. Vaikka noissa luvataan pinnoitetulle kattilalle konepesunkestoa, niin suhtaudun aika epäillen tai sitten kannattaa kattilan varaosasaatavuus selvittää, jos koneessa pesee. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|