OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Tekijänoikeuslaki tekee kaikesta rikollista

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 08.09.2005 19:36    Viestin aihe: Tekijänoikeuslaki tekee kaikesta rikollista Vastaa lainaamalla viestiä

Puolusta oikeuksiasi, NYT!
dRD @ 8.9.2005 6:54

Suomen eduskunta äänestää huomenna uudesta tekijänoikeuslaista, joka heikentäisi kuluttajan oikeusturvaa radikaalisti. Ehdotusta markkinoidaan valtamediassa lähinnä sillä, että se tekee laittomaksi piraattiäänitteiden maahantuonnin myös yksityiseen käyttöön, mutta unohtaa varsin sopivasti mainita seuraavat seikat, jotka sisältyvät uuteen ehdotukseen tekijänoikeuslaista:

Kopiointisuojausten murtamisesta tulisi laitonta, eli omistamiaan CD-levyjä tai DVD-elokuvia ei saisi kopioida edes itselleen. Eli kaupasta ostetun CD-levyn, mikäli se on kopiointisuojattu (ja loogista on, että mikäli uusi laki tulee voimaan, tulevaisuudessa kaikki levyt suojataan jotenkin), sen "rippaaminen" MP3-muotoon esim. kannettavaan soittimeen tai puhelimeen, olisi laitonta. Samoin varmuuskopioiden tekeminen DVD-elokuvista sekä DVD-elokuvien muuttaminen esim. PSP:llä katsottavaan muotoon olisivat molemmat laittomia harrastuksia, sillä uusi laki tekisi kopiointisuojauksia murtavista ohjelmista ja niiden hallussapidosta laitonta. Tähän ei siis vaikuta se, että omistat kyseisen teoksen alkuperäisenä.
P2P-verkoista, jne musiikin, elokuvien ja muun tekijänoikeuksin suojatun materiaalin lataamisesta tulisi laitonta, kun tähän asti ainoastaan levittäminen/jakaminen on ollut laitonta.
ETA-alueen ulkopuolelta, esim. Yhdysvalloista, hankittuja elokuvia, kirjoja, musiikkia, jne ei saisi enää myydä eteenpäin, ei missään muodossa (huutonetit ja divarit ratsioiden kohteeksi?).
Ja luonnollisestihan hyvitysmaksujen alentamisesta ei ole puhuttu mitään, koska lain jälkeenkinhän voidaan laillisesti kopioida elokuvia ja CD-levyjä, jos niissä ei ole kopiointisuojauksia. Mutta monessakohan teoksessa kopiointisuojauksia ei enää olisi lain voimaantulon jälkeen?

Nyt kannattaa ihan ensimmäiseksi unohtaa ajattelumalli "Miten ne muka tuota voi valvoa?" "Mä ainakin jatkan P2P-lataamista ihan entiseen malliin" "Hankin vaan ripperit muualta kuin Suomesta", vaan sen sijaan kannattaa sen yhden ja ainoan kerran nostaa oma ruhonsa sohvalta ja vaikuttaa asioihin. Pari tapaa tähän:

Suoraan, asiallisesti argumentoiden ja ilman kiroilua/"trollausta" mailia kansanedustajille, jotka asiasta huomenna äänestävät. Suurin osa heistä ei varmastikaan ymmärrä teknologiasta niin paljoa, että he osaisivat päätöstä tehdä teknisestä näkökulmasta katsottuna, joten kannattaa mailata ja kertoa selvin sanakääntein esim. pari esimerkkiä miten elämä vaikeutuisi tuon lain vuoksi. Lista kansanedustajien osoitteista löytyy täältä.
Mailia ja soittoa esim. iltapäivälehtiin, Helsingin Sanomiin, jne tahoihin, jotka voivat tuoda asiaa näkyvämmin esille. Lienee todennäköisempää, että Kalle Kansanedustaja lukee aamukahvin kanssa hesarin kuin AfterDawnin.

Toimitaan nyt, kun asiaan voi vaikuttaa eikä itketä, kun laki, joka ei kuitenkaan ammattipiratismia mitenkään rajoita, tulee voimaan ja vaikeuttaa jokaisen normaalikuluttajan elämää.

Lisää aiheesta:

EFFi http://www.effi.org/tekijanoikeus/laki/tekijanoikeus-faq.html
MBNet http://www.mbnet.fi/net.nyt/juttu.aspx?id=828
Yle http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/id17116.html

http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/6813.cfm







http://www.effi.org/tekijanoikeus/laki/tekijanoikeus-faq.html
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaapo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Hel 2005
Viestejä: 21

LähetäLähetetty: 09.09.2005 01:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.mbnet.fi/net.nyt/juttu.aspx?id=828
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 09.09.2005 02:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Lakiehdotuksen tekstistä löytyy seuraava helmi: "Ehdotettava 11 §:n 5 momentin säännös antaisi kuitenkin jokaiselle yksittäiselle kansalaiselle signaalin laittoman teoskappaleen käyttämisen moitittavuudesta." Avatkaa joku ikkuna, happi loppuu nauraessa. Ainoa signaali, joka uuden lain järjettömyyksistä kansalaiselle välittyy on se, ettei koko tekijänoikeuslakia tarvitse ottaa kovin vakavasti, se kun on täysin irrallaan todellisuudesta.

Lait on tehty noudatettavaksi ja lakeja totellaan silloin kun niitä voidaan kunnioittaa. Järjettömäksi ja naurettavaksi koetun lain säätäminen ei varmasti ole kenenkään osapuolen etu. Tekijänoikeuksissa ei ole sinänsä mitään pahaa, on selvää että esimerkiksi taiteilijan oikeuksia omiin teoksiinsa pitää puolustaa. Tämänkin merkinnän kirjoittajan tuloista 90% on tekijänoikeuskorvauksia. Onkin valitettavaa että tekijänoikeuksista tehdään ihmisille kirosana, ei neutraali laki.


http://www.mbnet.fi/net.nyt/juttu.aspx?id=828

Ja esimerkki todella huonosta ajoituksesta:

Lainaus:
Hämeenlinnalaista Jenni Nurmista on pakko pitää vähän hulluna. Hän nimittäin avaa syyskuun puolessa välissä levykaupan internetiin.

Jo levykaupan perustaminen yleensä kuulostaa huonolta idealta, koska musiikkibisnes painii ongelmissa piratismin kanssa. Vielä huonommalta idealta kuulostaa kuitenkin nettilevykaupan perustaminen. Kuka nyt haluaisi tilata musiikkia internetistä, kun sitä voi imuroida sieltä ilmaiseksi?

- Levykauppa-alalla ei mene nyt kovin hyvin. Ajattelen kuitenkin, että erikoistumalla voi tällä alalla pärjätä, Nurminen sanoo.

Aito voittaa imuroidun

Nurmisen Mirri Music on erikoistunut japanilaiseen rockiin ja suomalaiseen ulkomaille kelpaavaan musiikkiin. Myynnistä puolet Nurminen arvioi olevan ulkomaanmyyntiä.

- Japanilaisen rockin fanit ovat vuosikausia imeneet musiikkinsa netistä, ja nyt he haluavat levynsä myös aitoina kopioina.

Nurmisen mukaan Japanilainen rock on Suomessa vielä melko pienen piirin harrastus. Levyjen myynti kuitenkin kannattaa, koska musiikkia on saatavilla vain harvoista paikoista.

- Musiikkiliikkeeseen, jossa aiemmin työskentelin, tuli paljon kyselyjä japanilaisista rocklevyistä, ja päätimme tilata sinne koe-erän. Levy pääsi pelkästään sen liikkeen myynnillä Suomen myydyimpien levyjen listalle. Seurailin tilannetta ja tajusin, että siinä on minun markkinarakoni.


http://www.hameensanomat.fi/Article.jsp?article=21737&main=37

Sillä ETA-alueen ulkopuolelta, esim. Yhdysvalloista, hankittuja elokuvia, kirjoja, musiikkia, jne ei saisi enää myydä eteenpäin, ei missään muodossa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mart
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Tam 2005
Viestejä: 887

LähetäLähetetty: 09.09.2005 10:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja kun joka ainoa nettisivulla käynti aiotaan meidän veronmaksajien rahoilla kerätä tietokantoihin viranomaisia varten ½-1 vuodeksi, niin sieltähän ne on helppo keräillä kaikki uuden lain luomat kriminaalit railit, lissut ja hennat rangaistavaksi.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Georgios Aviorikos
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Syy 2005
Viestejä: 9

LähetäLähetetty: 10.09.2005 02:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt oikeasti kaikki hereille. Asia on nimenomaan niin moniuloitteinen kuin edellä on mainittu.

Aion väsätä kaikille kansanedustajille viestin ko. aiheesta. Näin ensimmäisen äänestyksen jälkeen se on varsin tehokasta, koska edustajat ovat jo äänestäneet. Yksilöinti on murskaavaa.

Syljetään niiden päälle, niin asiallisesti kuin voidaan.

Nääh, me nauretaan niille. He ovat nöyryyttäneet itsensä meidän silmissä. Jopa niiden lapsetkin häpee niitä. Ne on pelkkiä housuja.

Ja kaikille tiedoksi:
etunimi.sukunimi@eduskunta.fi on se ainoa oikea kanava purkaa tuntojaan. Näytetään niille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
viaras
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2004
Viestejä: 250

LähetäLähetetty: 10.09.2005 16:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ajatelkaa. Yhtiö luo järjestelmän(dvd:n aluekoodi), jolla voidaan maksimoida tuotto koko maailmassa. Sitten kyseisestä järjestelmästä tehdään laki. Tämä ei voi olla oikeudenmukaista. Lainsäätäjämme näyttävät olevan pahasti ammattitaidottomia - tai korruptoituneita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 10.09.2005 17:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aluekoodin saisi kai vielä ohittaa, mutta ETA-alueen ulkopuolisia DVD-levyjä ei saa tuoda myyntiin, vaan ne täytyy itse tilata ja maahantuoda - samoin kuin esim. amerikkalaisia kirjoja ei enää saa tuoda myyntiin.

En tiedä koskeeko se myös lehtiä, eli poistuvatko kaikki ETA-alueen ulkopuoliset myynnistä vai täytyykö/voiko niitä kierrättää jonkun järjissään olevan maan kautta...?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
viaras
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2004
Viestejä: 250

LähetäLähetetty: 14.09.2005 11:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo kirja- ja lehtikohta vaikuttaa kummalliselta. Tarkoittaisiko tuo, että esim. oppikirjoina käytettäviä teoksia ei voisi enää myydä Suomessa? Mitä koko touhussa on järkeä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JukkaI
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1548
Paikkakunta: Riihimäki

LähetäLähetetty: 14.09.2005 12:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä aihe taida oikein liittyä metsästykseen mutta toisaalta... Kyllähän joka ukolta ja akalta löytyy alan kirjallisuutta.
Koko jutun takanaha on se organisaation jonka nimen olen poistanut muististani seuraavan tarinan takia.

Olin tekemässä joskus 90-luvulla sellaista myynniedistämismultimedialevyä. Joo on se yhdyssana! No CD:llä oli erilaista infoa, mainoksia, multimediaa ja ajanvietettä. Tarvitsimme levyyn myös musiikkia. No ei muuta kun säveltäjän/tuottajan juttusille. Teimme diilin ja siitä paprut, että säveltäjä myy kaikki oikeudet kyseiseen hengentuotteeseen kertakorvauksella. Asia oli kaikkien osapuolten mielestä ok. Levyä jaettiin tiettyihin piireihin globaalisti muutama sata kappaletta. No tuli sitten puhelu tästä tekijänoikeusjärjestöstä. Kysyivät painosta ja levitysaluetta kyseiselle tuotteelle. Kerroin luvut ja sen, että levitys on globaali. Meni vissiin noin viikko kun sieltä tuli lasku. Vedin herneen nenääni ja soitin laskun lähettäjälle. Sieltä kerrottiin, että he valvovat kyseisen biisin/CD:n (SIIS MAINOKSEN!!) oikeuksia globaalisti ja siitä syntyy kuluja! No ei auttanut kuin maksaa muistaakseni n. 9000mk:n lasku jolla estettiin siis ettei kukaan näytä tai soita kyseistä mainosta ilman tämän organisaation lupaa!
Nyt kun vielä makselen koko ajan kaikista varmuuskopioinneista yms. kyseiselle organisaatiolle royaltyt jonkin mediaveron muodossa, niin eipä ole kauhean lämpöiset ajatukset kyseisestä laista eikä varsinkaan sen alullepanijoista.

No tämän vuodatuksen ja metsästyksen rajapinta taitaa olla vähän hakusessa.
_________________
Jos väittelet idiootin kanssa, varmista ettei hän tee samoin!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13002

LähetäLähetetty: 14.09.2005 19:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koko homman tarkoituksena on pelata kaikkien ihmisten viihteeseen käyttämät rahat täysimääräisesti Sonyn ja Disneyn taskuun.

Suomen TEOSTO luulee että tämä on hyvä juttu. Se on vaan niin että kun laki on riittävän kohtuuton niin sitä ei riko enää vain parisataa hakkerinuortaa vaan 5 miljoonaa kansalaista ja homma lähtee käsistä ihan kunnolla. Siinä menee sitten ne hyvätkin puolet tekijänoikeuksista vessasta alas.

Ja kaikki vain sen takia että Disney haluaa että heidän elokuvia ei saa myydä tai luovuttaa tai edes periä vaan jokaisen katsojan pitää ostaa oma kopionsa. Mielellään jokaisen pitäisi maksaa joka katselukerrasta täysi hinta. Se on se seuraava askel tässä hommassa. Lopulta Disneylle pitää maksaa royalteja siitäkin jos näkee unta jossa on Disney-hahmoja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com