OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Tiedote ase-elinkeinonharjoittajien valvontamaksuista

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Aseharrastuksen tiedotteet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
admin
Site Admin


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 1373

LähetäLähetetty: 06.09.2005 19:47    Viestin aihe: Tiedote ase-elinkeinonharjoittajien valvontamaksuista Vastaa lainaamalla viestiä

1.9.2005
ASIA: ASE-ELINKEINONHARJOITTAJILTA VUOSITTAIN PERITTÄVÄ VALVONTAMAKSU



VIITE: 1) SISÄASIAINMINISTERIÖN ASETUS POLIISIN SUORITTEIDEN MAKSULLISUUDESTA (1254/2004)

2) SISÄASIAINMINISTERIÖN POLIISIOSASTON ARPAJAIS- JA ASEHALLINTOYKSIKÖN KIRJE ASEALAN ELINKEINOLUVAN HALTIJOILLE 11.1.2005



VALVONTAMAKSU PERITÄÄN TOIMIPAIKKAKOHTAISESTI JA TOIMINNOITTAIN:


1) KAUPAN HARJOITTAJA 160 EUROA
2) PATRUUNAKAUPAN HARJOITTAJA 80 ”
3) AMPUMA-ASEIDEN, ASEEN OSIEN,
PATRUUNOIDEN JA ERITYISEN
VAARALLISTEN AMMUSTEN VALMISTAJA 160 ”
4) AMPUMA-ASEIDEN JA ASEEN OSIEN
KORJAAJA / MUUNTAJA 80 ”
5) AMPUMARADAN PITÄJÄ 80 ”
6) AMPUMA-ASEIDEN / KAASUSUMUTTIMIEN
KÄYTTÖÖN KOULUTTAJA 80 ”


Valvontamaksun perimistä koskevat muut määräykset:

Jos elinkeinonharjoittaja harjoittaa useampia toimintoja, peritään kalleimman toiminnon maksu ja lisätään muista toiminnoista puolet kustakin maksusta. Jos elinkeinonharjoittaja harjoittaa samanhintaisia asealan toimintoja, peritään yhdestä toiminnosta koko maksu ja muista puolet.

Jos aseiden ja osien kaupallista korjaamista tai muuntamista harjoittava elinkeinonharjoittaja harjoittaa myös ampuma-aseiden, aseen osien ja/tai patruunoiden valmistusta samassa toimipaikassa, ei valvontamaksua peritä korjaamisen ja muuntamisen osalta.

Uudelta luvanhaltijalta ei peritä valvontamaksua siltä kalenterivuodelta, jolloin elinkeinolupa on annettu kyseiseen toimintaan. Sen sijaan poliisilla on oikeus periä uuden ase-elinkeinonharjoittajan säilytystilojen aloitustarkastuksesta tarkastusmaksu 70 euroa.

Jos luvanhaltija on hakenut sisäasiainministeriöltä asealan elinkeinoluvan muuttamista siksi, että luvanhaltija harjoittaa kauppaa vain patruunoilla eikä enää ampuma-aseilla ja elinkeinolupaa on tämän vuoksi muutettu, valvontamaksu peritään vain patruunoiden kaupan harjoittamisen osalta.

Jos luvanhaltijalla on ollut elinkeinolupa jo aikaisemmin ja vuonna 2005 on laajentanut toimintaansa johonkin muuhun luvanvaraiseen toimintaan, tuosta uudesta toiminnosta ei peritä valvontamaksua vuodelta 2005.

Jos elinkeinolupa on ollut voimassa 31.12.2004 saakka ja vuonna 2005 on hakemuksesta myönnetty uusi elinkeinolupa, valvontamaksua ei peritä vuodelta 2005.

Asealan elinkeinotoiminnan lopettamisesta lupaviranomaiselle tulleet ilmoitukset on valvontamaksun määräämisessä huomioitu 31.8.2005 saakka.

Elinkeinonharjoittajan muutoshakemukset ja ilmoitukset on otettu valvontamaksun määräämisessä huomioon 31.8.2005 saakka.

Laskut valvontamaksun suorittamista varten postitetaan ase-elinkeinonharjoittajille 1.9.2005 alkaen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Aseharrastuksen tiedotteet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com