OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Saaliit vismuntilla
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Paukku Masa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Tou 2005
Viestejä: 652
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 18.07.2005 07:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vismuntista puhuttaessa Vihtavuorelainen hakkasi omasta mielestäni jopa monet lyijypaukut!!
Onhan vismuntissa oma hintansa, mutta eipä niitä tarvitse ämpärikaupalla kylvääkkään, jos ei lompakko kestä!!
Itse en panoksia säästele, mutta enpä ammu vismuntillakaan!! Embarassed Embarassed
Meinaan vaan, että koirattomana ammun lintua vielä veteenkin jos yhtään ketkuaa!!
_________________
Kahta ei saa kokeilla: Siskoa sormella ja kansantansseja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M.Jussila
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Mar 2004
Viestejä: 110
Paikkakunta: Simo

LähetäLähetetty: 06.08.2005 14:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen yhden kerran ampunut vismuttipanoksella. Tämä tapahtui tänä vuonna 1.8 vaakkujahdissa. Ammuin minusta pois päin lentävää varista, ampumamatka oli n.25m. Lintu tippui kuin kivi maahan. Panoksena oli Eleyn Grand Prix niminen pati, haulikoko oli 3,3mm. Aseena oli Valmet 412S. Tämä pati saattaa olla se, jota viitsii (uskaltaa) laittaa piippuun sorsajahdissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
hjk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 164

LähetäLähetetty: 06.08.2005 16:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yksi laukaus ja kolme telkkää alas ja vismuntilla. Smile
_________________
Älkää nyt itteänne teloko!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
susilauma
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hel 2005
Viestejä: 136

LähetäLähetetty: 06.08.2005 22:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Fakta on se, että vismutin ominaispaino on 80.09 prosenttia lyijyn ominaispanosta. Eli, jos haetaan lyijyhaulin veroista iskuenergiaa niin tulee käyttää suurempaa haulikokoa.Valitettavan usein kuitenkin tätä tosiasiaa ei tiedosteta. Joten ei ole ihme, jos kuulee joittenkin suusta, että vismutti on surkea. Vismuntin tapauksessa yhtä numeroa suurempi haulikoko on riittävä. Toisaalta kuulee myös valitettavan usein puhuttavan vismuntin hyvistä tehoista, mutta täytyy kuitenkin muistaa se tosiseikka, että vismutti ei ole nykypäivänä lähellekkään paras korvaava haulimateriaali.
Minä en ainakaan itse hekilökohtaisesti suostu maksamaan 2 euroa kappaleelta sellaisesta patruunasta. Mieluummin osta 3.10 euroa maksavan hevi-shot patruunan, jolla päästään tehoissa helposti lyijyn edelle.
Mielestäni, korostan mielestäni vismutti on yleisesti väärin ymmärretty haulimateriaali.
Taas tänäkin syksynä liian moni metsästäjä lähtee sorsalle vismutit patruunavyöllä ja luulee, että nyt on lyijyn veroista piipussa. Mutta, kuten edellä on todettu, asia ei todellakaan ole näin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mattti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Syy 2004
Viestejä: 109

LähetäLähetetty: 06.08.2005 22:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

susilauma kirjoitti:
Mieluummin osta 3.10 euroa maksavan hevi-shot patruunan, jolla päästään tehoissa helposti lyijyn edelle.


Mutta mitä net tekee piipulle? Mun paikkali vm. -78 sietää juuri ja juuri vielä lyijyä ja ehkäpä parikymmentä vismuttiköhäisyä syksyssä.
_________________
Wink Aina roiskuu kun räpätään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RaDeK69
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2004
Viestejä: 1256
Paikkakunta: Jyväskylän lähellä

LähetäLähetetty: 07.08.2005 13:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Taskuvismunttia" sen olla pitää Smile .Yksi syy taitaa myös olla vismuntin epäsuosioon sen nopeus nimittäin sinä vuonna kun lyijykielto tuli voimaan aika moni ampui liian edestä ohite ja ampuma matkatkin olivat liian pitkiä vismuntille.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
OskariJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Hei 2005
Viestejä: 194
Paikkakunta: Kangasala

LähetäLähetetty: 09.08.2005 22:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pahin moka lyijyn kiellossa oli kiire....korvaavat markkinoilla oli silloin kalliita tai huonoja tai pahimmillaan molempia.....esim ne winsun italo steelit joita sai 32g ja 35g ja paineet oli max650bar....eihän niillä saanut mitään hengiltä, eleyt ja vihtavuoret mureni piippuun ja amerikkalaiset teräkset loistivat poissa olollaan.... nykyisin korvaavat hyvällä tasolla, paitsi hinnaltaan.

Pitäisi kaiketi siirtyä täydelliseen lyijykieltoon, niin loppuisi toi ainainen marmatus ja samalla se kaakanan ampuminen...kun ei lompakko sitä kenelläkään kestäis.
_________________
Jahtaa kaikkea mikä liikkuu ja yrittää harrastaa siinä sivussa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Huoleton
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Tam 2005
Viestejä: 142
Paikkakunta: Joensuu

LähetäLähetetty: 13.08.2005 21:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse ostelin vähän noita hyviä Eleyn 42g vismunttimagnumeita tekevät nätin kuvion ja upottavat hyvin. Haulikoko on 3,3mm mikä on mielestäni käypä melkein koko vuoden. Hintaa oli paukuilla 1e/kpl eli ei juurikaan kalliimpaa kuin esim remarin lyijy magnum samasta kaupasta 85c/kpl.
Itse olen ampunut useita sorsia vismuntilla ja jokaiseen mihin olen osunut on myös kuollut pisimmät ampumamatkat ovat olleet noin 35m,
pidemmällekin uskoisin paukussa patingin riittävän on nimittäin vielä kyseisellä matkalla todella tiukka kuvio.
_________________
Huipulle pääsee vain oikealla voitelulla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jamppa86
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 806
Paikkakunta: Täällä itä rajallaha tää

LähetäLähetetty: 14.08.2005 10:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Deadline taitaa olla Vihtavuorella töissä. Laughing
Itsellä sen verran kokemuksia Vismuntista, että pari sorsaa oon ampunu 12/70 ja 12/76 vihtavuorella ja ei ole niistä reissuista paljon lapsille kertomista ja ampuma matkoista ei tarvitse valittaa ne ovat olleet n.15-25m.
Ampumataidostakaan ei luulisi olevan kiinni, sillä luotan kyllä itseeni sen verran että 3000-4500 paukkua kesässä niin tuolta matkalta osun paikallaan olevaan lintuun. Ei vaan ole tappotehoa aivan toivotulla tavalla vaan on saanut kyllä soudella niitä kiinni. Upotusta saisi etenkin olla hiukkasen enemmä. Haulit nimittäin ovat ollee lähes poikkeuksetta nahassa kiinni ja vanhemmat vihtavuoret ja eleyt hajoaa miun beretassa sellasiksi hiekanjyviksi.
Lisäksi olen monta kertaa ollut hyvienkin ampujien kohtuullisen ampumamatkan päästä ammuttuja sorsia soutamassa veneellä kiinni ja ampumassa lopetuslaukauksia sekä naaraillut pohjaa ja etsinyt ilman koiraa ja koiran kanssa pitkin kaislikoita. Sad Crying or Very sad

Tuohan se tietysti hiukan lisää väriä ja ohjelmaa tähän niin synkkään metsästys harrastukseen jossa ennen lyijyllä TAPETTIIN lintuja... Confused
Mutta aina se fiilis ei ole huipussaan kun elävää eläintä rääkätään Evil or Very Mad Mad
_________________
Pum! Pum! Sano Remari ja sorsa putos!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Hopiti
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 25 Huh 2005
Viestejä: 31
Paikkakunta: Tanhumaa

LähetäLähetetty: 18.08.2005 21:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sama meininki täällä näkyy, kuin metsässäkin. Jo kirjoittelusta huomaa kuka kuuluu mihinkin ryhmään. Olen perinteisesti metsästellyt Pohjois-Pohjanmaalla ja eteläsuomessa. Toistakymmentä vuotta sitten meininki aloituksessa oli osalla porukasta se, että mentiin remekselle ostamaan halvinta mahdollista panosta muutama sata kappaletta. Sitten painuttiin Liminganlahdelle ampumaan kaikkea mikä liikkuu. Kun aikaa oli mennyt pari tuntia, niin ensimmäiset lähti hakemaan seuraavan satsin panoksia. Samat kaverit parkuu nykyään lyijyn perään. Enää kun ei raski ampua korvaavilla yhtä paljoa. Meininki oli silloin ja nyt: Saaliista viis, kunhan saa kavereiden kanssa ramboilla. Tähän ryhmään kuuluvat tuntuvat toistavan samaa kaavaa kohdusta hautaan. alle 1% metsästäjistä?

Toinen ryhmä on nuoret metsästäjät: Saalis on tärkein, mutta nykyään ei tahdo opiskelijan, tai koululaisen rahoilla olla varaa ostaa korvaavia tarpeeksi. Niinpä pidetään vyöllä vismutteja ja kouritaan lyijyt taskusta, koska metsälle tekee mieli, vaikka rahaa ei korvaaviin olekaan. Itsekin tunnustan joskus kuuluneeni tähän ryhmään. 20% metsästäjistä? Näistä kehittyy muutamassa vuodessa uutta verta kolmosryhmään.

Kolmas ryhmä on metsästyksestä nautiskelijat, joilla on malttia ja kokemusta. Metsässä nautitaan ja puretaan stressiä. Yleensä tähän ryhmään kuuluu teini-ikää vanhempia ihmisiä, jotka ampuvat yleensä kalliimmilla panoksilla ja vain kunnon tilanteista. Ikä tuo malttia. Vajaa 80% metsästäjistä?

Neljännen ryhmän metsästäjät ovatkin sitten häviävää kansanperinnettä; Ruuan jatkeeksi metsästäviä, yleensä pohjoissuomalaisia metsästäjiä. Riistaa ammutaan paljon, mutta taidot ovat erittäin kovaa luokkaa ja kun ammutaan, niin tapetaan. Yleensä metsästys tapahtuu lyijyllä, koska sillä on aina ammuttu. Asiaan ei liity kiihkoa suuntaan eikä toiseen. Alle 1% metsästäjistä?

Edellä mainitut ryhmät ovat erittäin paljon yleistettyjä ja muodostettu vain, jotta voin esittää oman mielipiteeni asiasta. Mielestäni lyijykielto on vähentänyt ykkösryhmän räiskimistä oleellisesti. Sitä esiintyy edelleen, mutta ei aivan yhtä äärimmäisellä tavalla ja selvästi harvemmin. Kakkosryhmästä osa on siirtynyt kokonaan korvaaviin ja osa käyttää sekä lyijyä, että korvaavia. Kolmas ryhmä käyttää pääosin korvaavia ja neljännen edustajat paukuttelevat edelleen lyijyä. Kaiken kaikkiaan lyijykielto on siis purrut suurimpaan osaan metsästäjistä ja samalla jättänyt ykkösryhmän lyijyn "kaatamisen" vähemmälle. Samalla myös turha räiskintä on vähentynyt kaikissa ryhmissä. Kaiken kaikkiaan siis pelkästään positiivinen lisä Suomalaiseen metsästykseen. Täyskielto voisi vielä entisestäänkin parantaa tilannetta ja rauhoittaa yhteisiä metsästysmaitamme. Metsästysalueet muutenkin pienenevät koko ajan ja metsästyspaine kasvaa.
_________________
Impossible is nothing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tikkamies
***


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 1703
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 19.08.2005 00:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meinasin tänä vuonna näyttää mallia noille sukulaisille. Ajattelin ampua koko vuoden sorsat korvaavilla ja haudata puheet että materiaalissa on vikaa. Paria eri firman vismunttia ja neljää eri haulikokoa olisi käytössä.Pyssyt tuntuu käyvän kaikilla vismuttilaaduilla vähintään kohtuulisesti. Ajattelin vielä mainostaa tuota vismunttia kun nuo sukulaiset pitää mua jonkun sortin haulikkomiehenäkin niin jos vaikka menis valistus perille.Ei se vismuntti kovin kallistakaan ole .Lyhentää hollia muuteman metrin ja katsoo miten ampuu niin avot.
_________________
Eräelämä on oikeaa elämää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
PetNie
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2004
Viestejä: 119

LähetäLähetetty: 19.08.2005 06:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hopitille: No se voi jokainen luokitella metsästäjiä miten haluaa ja tietenkin luokittelee itsensä siihen järkevään ja toisten yläpuolella olevaan luokkaan mutta tosiasioita se ei muuta mihinkään. Mielestäni vismut on huono panos vesilintumetsälle verrattuna lyijyyn.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
teol
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Lok 2004
Viestejä: 215
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 19.08.2005 08:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Satuuko kukaan enää muistamaan että tuli niitä haavakkoja lyijyaikanakin. Vai väittääkö joku että Lyijy tappaa aina?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20236
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 19.08.2005 08:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Parhaat ampuu tänäkinvuonna aloituksessa lyijyä, mutta syyttävät korvaavien huonoja tehoja kun ei linnut putoa tai jäävät raanaan Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kkopra



Liittynyt: 11 Elo 2005
Viestejä: 5

LähetäLähetetty: 19.08.2005 09:59    Viestin aihe: vismutti Vastaa lainaamalla viestiä

kyllä vismutti toimii...sopiva etäisyys ja malttia.
Tiedän omasta kokemuksesta että jos harjoittelu on jäänyt vähiin tahtoo
osumatarkkuus olla vähän hakusessa.


Älkää syyttäkö vismuttia!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Seuraava
Sivu 5 Yht. 9

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com