Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 14.09.2011 06:56 Viestin aihe: mehtäkana pöytään |
|
|
laitettasko tänne hyviä ruoka ohjeita metsälinnuista. itse en osaa kuin yhtä ja samaa läskin kanssa leivinuuniin niin vois kokeilla jotai muutakin. kiitoksia jo etukäteen. _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaaleb Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Syy 2006 Viestejä: 3558
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 14.09.2011 08:34 Viestin aihe: |
|
|
Vedät suikaleiksi ja paistat voissa pikaisesti. Kaada päälle Uncle Ben's Tikka Masalaa, anna hautua ja nauti riisin kera.
Noh, asiaan sitten kevennyksen jälkeen, vaikka tuostakin kyllä hiton hyvää tulee jos kiire on. Itse olen mainostanut metsäkanalinnulle tuota kevyttä pintasavustamista pidempään. Ota täkät irti; suolaa ja pippuroi. Laita savustuspönttö tulille ja kun savunmuodostus on kovaa, pistä linnuntäkät pönttöön muutamaksi minuutiksi. Paista sen jälkeen pinnat kiinni kuumalla pannulla voissa ja kypsennä haluaamasi kypsyysasteeseen uunissa folioon käärittynä, n. 100-150-astetta. Anna vetäytyä ennen mahdollista leikkaamista.Tähän voit tehdä kylkeen vaikkapa korvasienimuhennosta. Oikein kuivakka metso kannattaa silavoida silavaneulalla ennen kypsennystä tai sitten voit ampua injektioruiskulla täkkiin muutaman desin voisulaa. Tulee namia.
Lintureseptejä löydät aika paljon selailemalla tätä nimenomaista foorumin osastoa. Kannattaa tosiaan kokeilla erilaista ja ennakkoluulotonta. Vaikka eipä silti, läskin kanssa leivinuunissa tulee pirun hyvää.
Olen tainnut tänne aiemmin postata sen coca-cola kastike reseptin. Se on yksi omista suosikeistani, taisi olla aikanaan M&K lehdessä.
No yksi helppo tuli vielä mieleen, eli varpupaisti! Tätä voi tehdä vaikkapa hirvestä tai linnusta. Puno siis koivunvarvuista pesä valurautapadan pohjalle ja aseta suolattu lintu/paisti sen päälle. Suolaa joka karkeassa suolassa yön yli, käytä ruiskusuolausta tai liota suolaliemessä. Kaada padan pohjalle jotain mietoa alkoholia; olutta, puna- tai valkoviiniä tahi siideriä, yksi pieni tölkki riittänee. Pistä pata liedelle, kansi kiinni ja anna olla suurimmalla mahdollisella lämmöllä 30 minuuttia. Tämän jälkeen laita lämpö pienimmälle mahdolliselle ja hauduta kannen alle useita tunteja kunnes liha on kypsää. Tarkkaile, että nestettä on padan pohjalla. Paistin pitää olla hyvin pesän päällä eikä se saa vastata nesteeseen. Tällä tavoin saat tosi maukkaan lintu/hirvipaistin, jossa on pikantti aromi. Kastike sitten maun mukaan vaikkapa pohjalla olevaa lientä apuna käyttäen. _________________ www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tapmar Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2006 Viestejä: 2712 Paikkakunta: polulla
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15074
|
Lähetetty: 14.09.2011 09:58 Viestin aihe: |
|
|
Metsäkanalintujen, erityisesti metson ongelmana on se, että se kuivahtaa helposti. Suosittelen perinneruokatyylisten ruokien ystäville kokeilemaan sitä normaalina karjalanpaistina (nykyaikaistettu versio, ei sisäelimiä), jossa naudanliha korvataan linnulla. Tulee muuten hyvää ja moneen suuhun sopivaa.
Thai-reseptit toimivat myös, sitä paremmin mitä pienemmästä linnusta on kyse. Toki em. intialainen reseptistö toimii myös.
Itse teen sorsat nykyään todella usein punaiseen curry-kastikkeeseen, jossa niiden maku pääsee parhaiten esiin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 14.09.2011 10:01 Viestin aihe: |
|
|
toimii varmaan mutta tuolla tyylillä linnut on kynittävä ei nylettynä. pistetäänpä vakavaan harkintaan ja vieläkun laittaa linnun istumaan palviuuniin 5 tunniksi vois olla kovasana. _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15074
|
Lähetetty: 14.09.2011 10:23 Viestin aihe: |
|
|
Kyniminenhän ei ole paha homma, vain kohtuullisen siivoton. Onnistuu parhaiten jos kynitään ennen suolistamista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 14.09.2011 10:32 Viestin aihe: |
|
|
Perinteinen lintuvelli.. _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 14.09.2011 10:35 Viestin aihe: |
|
|
Ei ole perinteistä jos tehdään kotona. Se pitää tehdä tulilla tai kämpällä. Siinähän se onki helppo resepti. Lintua, vettä, suoloja ja suurimoita. Kyllä maistuu. _________________ www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16785
|
Lähetetty: 14.09.2011 21:39 Viestin aihe: |
|
|
Tuosta oli juttua lehdessä ja ei kyllä suositeltu tekemään noin. Ei pidetty terveellisenä teko tapana. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tapmar Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2006 Viestejä: 2712 Paikkakunta: polulla
|
Lähetetty: 14.09.2011 22:25 Viestin aihe: |
|
|
jaa, no mikä siinä aiheutti huolta? alumiini? _________________ http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15074
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaaleb Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Syy 2006 Viestejä: 3558
|
Lähetetty: 17.09.2011 13:17 Viestin aihe: |
|
|
Irroittelin tuossa koppelon ja poikateeren täkät erilleen. Koppelossa 450g ja teeressä 350g rintalihoja. Muista osista tulee yhdessä soppa, rintalihat pakastan. Itsenäisyyspäivänä on perinteisesti nautittu metsäkanalintuateria. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 17.09.2011 14:34 Viestin aihe: |
|
|
voihan sen oluen kaataa johonkin lasipulloon tai vastaavaan astiaan missä sopivasti höyrystyy. _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaaleb Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Syy 2006 Viestejä: 3558
|
Lähetetty: 19.09.2011 12:08 Viestin aihe: |
|
|
Kaaleb kirjoitti: | Irroittelin tuossa koppelon ja poikateeren täkät erilleen. Koppelossa 450g ja teeressä 350g rintalihoja. Muista osista tulee yhdessä soppa, rintalihat pakastan. Itsenäisyyspäivänä on perinteisesti nautittu metsäkanalintuateria. |
Olipahan maukas soppa lintujen muista osista, vielä näin toisena päivänäkin lounaaksi. Täkät pakasteeseen odottelemaan juhlallisempia päiviä.
Resepti sopalle aikalailla näin:
Keitellään lintujen muut osat, pilkoittuina siten, että kivasti kattilaan sopivat ja syötävät sisäelimet reilulla suolalla maustetussa vedessä n. pari tuntia tai kunnes lihat irtoavat helposti luista. Siivotaan sitten lihat luista erilleen, sihdataan syntynyt liemi. Keitellään lientä kasaan sopivalleen, lisätään luista erotellut lihat takaisin liemeen. Lisätään joukkoon kermaa ja sopivia möykkyjä Koskenlaskijaa, kuullotetaan pannulla reippaasti sipulia ja lisätään se joukkoon. Sekoitellaan tasaiseksi kunnes koskenlaskija on sekaan liuennut ja muodostanut tasaisen pehmeän keiton. Tarkistellaan maku ja lisätään tarvittaessa suolaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|